ÖKO Dajka

Egészségünkre!

Mivel ízesítsük ételeinket?

A túlzott sófogyasztás magas vérnyomást okoz, növeli a szív- és érrendszeri megbetegedések esélyét. A készen kapható előrecsomagolt ételízesítő magas sótartalma mellett ízfokozót, Na-glutamátot tartalmaz, ez allergiát és idegi elváltozásokat is okozhat. Az ízfokozómentes zöldfűszereket tartalmazó ételízesítőt, a természetes ízekhez való visszatérés érdekében érdemes előnyben részesíteni. Ételízesítőt házilag is tudunk készíteni, a ledarált zöldségeket kevés sóval nyersen üvegekbe töltjük, vagy aszalással tartósítjuk. Ha ételízesítő helyett friss fűszernövényeket használunk, az ételek valódi ízét érezhetjük.
ÖKOdajka segítség

1/14

 

Az Ökoklikket a Magyar Természetvédők Szövetsége működteti. Több, mint 100 hazai környezet- és természetvédő szervezet közösségeként fő célunk a természet egészének a védelme és a fenntartható fejlődés elősegítése. Bővebben...

 

 

A honlap az Agrárminisztérium és az Európai Bizottság támogatásával jött létre. Tartalma nem feltétlenül tükrözi a támogatók véleményét.

Magyar Természetvédők Szövetsége