Játssz most (Letölthető játékok)

Özönfajok körülöttünk
óriástársasjáték 12 éves kórtól

 Az óriástársasjáték segítségével a diákok ismereteket kapnak arról, hogy a körülöttük élő állatok és növények közül melyik őshonos faj, illetve melyik özönfaj.

A tanulók megismerhetik az özönfajok egy részét (pl. bambusz, harlekinkatica, ékszerteknős), amelyek különböző okokból kerültek hazánkba, s negatív hatással vannak a helyi életközösségekre, az emberi egészségre és a gazdaságra. Emellett azt is megtudhatják, hogy ők mit tehetnek azokban a helyzetekben, amikor kapcsolatba kerülnek ezekkel az élőlényekkel (pl. növényvásárlás, horgászat, kirándulás, sütés-főzés). Illetve tanácsot kapnak az az özönfajok terjedésének megelőzéséhez (pl. mézvásárlás, őrszolgálatnak bejelentés).

Mindezeket egy egyszerű ún. kígyók-létrák típusú, színes grafikával és fényképekkel készített társas segítségével mutatjuk be, amit egyénileg és csapatban is lehet játszani. Hasznos kiegészítője lehet a tanóráknak, szakköröknek és táborfoglalkozásoknak.

Image

Ne hagyd, hogy átverjenek a multik!

A játék az elektronikai és infokommunikációs eszközeink világába kalauzolja el a résztvevőket, amelynek során megismerhetik, hogy hogyan tudják észszerűbben használni azokat, hogyan takarékoskodhatnak az energiával, természeti erőforrásokkal. Játékszabály egyszerű, a start mezőtől indulnak a játékosok, a dobókockával dobnak és annak megfelelően lépnek, amennyiben különleges mezőre jutnak, követik a mezőn szereplő utasításokat. Jó játékot!

Image

A közösség ereje

Energiaközösség? Az mi fán terem? Ezzel a játékkal kipróbálhatjátok, hogyan áll össze és hogyan működik egy energiaközösség, ami akár a szomszédotokban is létrejöhet a közeljövőben.
Image

 

Az Ökoklikket a Magyar Természetvédők Szövetsége működteti. Több, mint 100 hazai környezet- és természetvédő szervezet közösségeként fő célunk a természet egészének a védelme és a fenntartható fejlődés elősegítése. Bővebben...

 

 

A honlap az Agrárminisztérium és az Európai Bizottság támogatásával jött létre. Tartalma nem feltétlenül tükrözi a támogatók véleményét.

Magyar Természetvédők Szövetsége