Asztali társasjátékok

Planéta - A tiszta játszma

Ennek a szépen kidolgozott stratégia társasjátéknak a célja, hogy a világon élő fiatalokat cselekvésre sarkallja és reagáljon az éghajlatváltozás nyújtotta kihívásokra. A témája három lényegi területre koncentrál: a biodiverzitás megőrzésére, az alkalmazkodásra és enyhítésre, valamint az éghajlati igazságosságra. A játékosok megismerkednek az elemi szükségleteink, mint az élelmiszer, a lakhatás és az infrastruktúra termékeinek előállításával, gazdasági folyamataival és erőforrásaival. Saját birtokukat kell a játékban erőforrás vételező és termék előállító akciókkal fenntartani. Az akciók során mérlegelniük kell egy termék előállításához szükséges erőforrás mennyiségét és az ezzel esetlegesen járó károsanyag kibocsátást. A játékban a túlélésért nemcsak egyedül, de közösen is küzdünk! Mivel nem mindenki indul egyenlő esélyekkel, fontos az együttműködés. Ezt szimbolizálja a közös terület kártya, ahova együtt kell megteremtenünk az alapvető szükségleteink kielégítéséhez szükséges mennyiségű termékeket, de az akciók alkalmával a játékos egyéni döntése, hogy hozzájárul-e a közös terület termeléséhez vagy sem. A játékosoknak nemcsak saját birtokukra kell figyelniük, hiszen nemcsak saját területünket szennyezhetjük egy-egy döntéssel, de a környezetünkre, a Bolygóra is hatással vagyunk. A közös területünkön nyomon követhetjük a Bolygó szennyezettségét is. Ha a közös cél nem teljesül és/vagy elérjük a szennyezettségi határértéket a játék átveszi a hatalmat, és mindenki elveszíti a nyerés lehetőségét.

Jelenleg nem igényelhető a Planéta társasjáték.

Image

Mézelők diadala

Szép tavaszi reggel köszöntötte a méheket. Kirajzottak a kaptárból, hogy minél több virágport gyűjtsenek és beporozzák a virágos rétet, ami körülveszi az otthonukat. Nem sejtik még, mennyi nehézséggel kell megküzdeniük a gyűjtögetés során. Szerencsére van több segítség és a kaptár is védelmet nyújt számukra. Vajon sikerül-e közös munkával minél több virágot beporozni, mielőtt beköszönt a tél?

A játék készletünk a végére ért, így most sajnos nem igényelhető.

Image

 

Az Ökoklikket a Magyar Természetvédők Szövetsége működteti. Több, mint 100 hazai környezet- és természetvédő szervezet közösségeként fő célunk a természet egészének a védelme és a fenntartható fejlődés elősegítése. Bővebben...

 

 

A honlap az Agrárminisztérium és az Európai Bizottság támogatásával jött létre. Tartalma nem feltétlenül tükrözi a támogatók véleményét.

Magyar Természetvédők Szövetsége