ÖKO Dajka

Házépítés, energiafelhasználás

Alkalmas e a passzív ház az energiafogyasztás csökkentésére?

A passzív ház az energiafogyasztás drasztikus csökkentését valósítja meg, elsősorban kiváló szigetelése révén. Mivel olyannyira hőszigetelt, hogy gyakorlatilag nincs hővesztesége, így károsanyag-kibocsátása is minimális. Fűtési igénye a most érvényben lévő szabványok szerint kivitelezve a hagyományos szerkezetű házak fűtési igényének 1/10-e, összes energiaigényének egyharmada. Azonban a légcserét szellőző berendezéssel biztosítani kell, amely hőcserélése révén a fűtésre is rásegít, de működtetéséhez energia kell. Energiafelhasználásának jelentős része a szellőztetésre fordítódik. Ezt az energiát részben napelemek fedezik. Sajnos a szerkezet, az épületgépészet és a jelenleg alkalmazott szigetelés egyes elemei még nem teljes mértékben környezetbarát anyagokból készülnek.
ÖKOdajka segítség

1/20

 

Az Ökoklikket a Magyar Természetvédők Szövetsége működteti. Több, mint 100 hazai környezet- és természetvédő szervezet közösségeként fő célunk a természet egészének a védelme és a fenntartható fejlődés elősegítése. Bővebben...

 

 

A honlap az Agrárminisztérium és az Európai Bizottság támogatásával jött létre. Tartalma nem feltétlenül tükrözi a támogatók véleményét.

Magyar Természetvédők Szövetsége