ÖKO Dajka

Otthon a fürdőszobában

Mivel mossak hajat, hogy kíméljem a hajamat és a környezetet is?

A samponok majd mindegyikében előforduló nátrium lauryl szulfát agresszív anyag, a bőrt, a hajat erősen szárítja. A haj- és testápolószereken kívül autómosó és gépi zsírtalanító szerekben is előfordul. A samponok másik gyakori alkotója a DMDM allergiát okoz, és gyakran formaldehid-szennyeződést tartalmaz, amely fejfájást, súlyosabb esetben depressziót, asztmát okozhat, és gyengíti az immunrendszert. A természetesnek kikiáltott termékek gyakori összetevője a cocamidopropyl betaine. Ez a vegyi anyag allergiát okozhat, gyakran egészségkárosító nitrozaminokkal szennyezett. A triethanolamine-nal kapcsolatban felmerült, hogy allergén és tüdőkárosító, illetve rákkeltő is lehet.

Házilag készíthetünk a saját hajtulajdonságainkhoz igazodó sampont természetes anyagokból, amelyekkel pénzt is megtakaríthatunk.
ÖKOdajka segítség

1/21

 

Az Ökoklikket a Magyar Természetvédők Szövetsége működteti. Több, mint 100 hazai környezet- és természetvédő szervezet közösségeként fő célunk a természet egészének a védelme és a fenntartható fejlődés elősegítése. Bővebben...

 

 

A honlap az Agrárminisztérium és az Európai Bizottság támogatásával jött létre. Tartalma nem feltétlenül tükrözi a támogatók véleményét.

Magyar Természetvédők Szövetsége