ÖKO Dajka

Szabadidő, üdülés, kirándulás, természetjárás

Milyen szálláshelyet válasszak üdülésem, kirándulásom esetén?

A legtöbb turisztikai célponton létesült szálloda szezonálisan, egy-két hónapban kihasznált csupán, viszont a fenntartásáról egész évben gondoskodni kell. A magas kihasználtság idején magas a környezet terhelése is, például sok vizet használ, szennyvizet, hulladékot termel. Ezért a környezet terhelése is szezonális és a terhelési csúcsokat szinte lehetetlen kezelni. A kiépített kapacitások hol kicsik, hol túlzóan nagyok. Egy magánszállás, ahol egy helyi család az amúgy is üzemeltetett házát osztja meg másokkal nem jelent lényegesen nagyobb környezeti terhelést, a ház akkor is lakott, ha nincs vendég. A csak üdülési célokra készült magánszállás ugyancsak kihasználatlan az év nagy részében, de fenntartásáról gondoskodni kell. A helyi lakostól igényelt szálláshely segítség a helyi ember jövedelem kiegészítésében, míg egy szálloda haszna nem éppen a helyi emberek jövedelmét gyarapítja, bár szezonálisan munkát ad nekik. A helyi lakos hasznos segítség az eligazodásunkhoz az üdülőhelyen, lehetőség személyes ismeretség, barátság kialakítására, a helyi szokások, specialitások megismerésére.
ÖKOdajka segítség

1/8

 

Az Ökoklikket a Magyar Természetvédők Szövetsége működteti. Több, mint 100 hazai környezet- és természetvédő szervezet közösségeként fő célunk a természet egészének a védelme és a fenntartható fejlődés elősegítése. Bővebben...

 

 

A honlap az Agrárminisztérium és az Európai Bizottság támogatásával jött létre. Tartalma nem feltétlenül tükrözi a támogatók véleményét.

Magyar Természetvédők Szövetsége