ÖKO Dajka

Közlekedés

Melyik a felsoroltak közül a leginkább fenntartható városi közlekedési mód?

A közösségi közlekedés motorizált eszközökkel történik, amelyek fosszilis tüzelőanyagokon alapuló másodlagos energiaforrásokkal működnek, vagyis szennyezik a környezetet. Ezt akkor sem lehet figyelmen kívül hagyni, ha a szállított utasokra jutó fajlagos kibocsátás alacsony. Nem szabad elfeledkezni a járművek gyártási, karbantartási vonatkozásairól, és arról sem, hogy hulladékká válnak. A telekocsi esetében is jobbak a fajlagos költségek, de ugyanaz vonatkozik erre is, mint a fentiekre.

A kerékpározás környezeti szempontból elenyésző környezeti terhet jelent, még akkor is, ha elő kell állítani a kerékpárt, és ez is hulladék lesz. Alacsony karbantartási igénye van, és nem okoz jelentős környezeti terhelést sem. Pozitívan hat az egészségre, serkenti a vérkeringést, reflexeinket, izomzatunkat edzésben tartja, nincs egészségre káros légszennyezőanyag kibocsátása. Csúcsforgalom idején gyakran hatékonyabb és biztonságosabb közlekedési eszköz, mint a gépkocsi, vagy a tömegközlekedés. Nem zajos, alacsony a fenntartási költsége, minimális az útigénye, könnyen elhelyezhető.
ÖKOdajka segítség

1/10

 

Az Ökoklikket a Magyar Természetvédők Szövetsége működteti. Több, mint 100 hazai környezet- és természetvédő szervezet közösségeként fő célunk a természet egészének a védelme és a fenntartható fejlődés elősegítése. Bővebben...

 

 

A honlap az Agrárminisztérium és az Európai Bizottság támogatásával jött létre. Tartalma nem feltétlenül tükrözi a támogatók véleményét.

Magyar Természetvédők Szövetsége